L4tje: inspiratie, fotografie, tuin, leven!

Mijn foto
Dit ben ik in woorden en zinnen: juf,dierenliefhebster,levensgenieter,blij met mijn vriendinnen,altijd bezig,ik heb het allerliefste vriendje,hou van het leven, trots op mezelf,spontaan, kletster,theedrinken,kleding-gek,lekker eten,hou van rommelen in mijn huisje,altijd tijd voor verandering,ambitieus,schoon,ijdel,strever,creatief (al zou ik nog veel creatiever willen zijn en ja...wat nog niet meer...?

vrijdag 1 juli 2011

Insectenhotel

In het insectenhotel in ons tuintje worden de kamers al druk verhuurd. Enkele jonge bewoners zijn alweer uitgevlogen. Wat mooi om te zien dat er ineens weer een holletje dichtgeplamuurd zit!

3 opmerkingen:

  1. Ooohh... leuk, jullie hotel! Goed idee, neem ik mee in ons tuinplan:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ben ik wel erg benieuwd wat voor insecten er precies inzitten / zaten, wat plamuurt zijn holletje dicht? Wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He Tijmen! Heb je toegevoegd! In die insectenhotels leven voornamelijk bijen (heel gezellig in je tuin al zeg ik het zelf, al die activiteit voor honing op de bloemen) , die hun broed leggen in zo'n holletje. Normaal doen ze dat in natuurlijke holletjes (bijvoorbeeld rietstengels of gaten in bomen), maar dat kan dus ook in een insectenhotel. Als de larfjes dan uitkomen eten ze dat weg en vliegen ze uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je ergens op reageren? Klets maar raak...